Gå til innhold

Bilskiltmannen

Members
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Dager vunnet

    8

Alt skrevet av Bilskiltmannen

  1. Første del er et fem bokstavers synonym til svimmelhet, etterfulgt av en binde-s
  2. Ja, det var et godt forslag! Tror jeg slutter meg til.
  3. Hansen har sin egen historie når det gjelder kreativ bruk av fugebokstaver, så det er vel mest naturlig å satse på den løsningen jeg har antydet tidligere og som også jakest satset på.
  4. Har litt problemer med blindbokstavene i første del her. Jeg har vært inne på flere løsningsmuligheter, f.eks. en himmelretning som betegner en landsdel, men området er kanskje litt for stort, da det omfatter mer enn ett fylke. Imidlertid finnes det et vanlig fembokstavsord som er synonymt med bydel eller område, men her må det legges til en binde-s, og resultatet klinger ikke godt i mine ører. Kommentarer?
  5. Jeg holder med dem som har i som blindbokstav. Løsningsordet må jo være et substantiv, og med i som andre bokstav får vi en Schivenyskapning dannet analogt med en hel rekke begreper, f. eks. stikkordet til første loddrette langord. Typisk Schive!
  6. Nei, det er imperativ av et verb på tre bokstaver
  7. Tertitt, det ser ut til at du sliter med medgjørlig. Det er typisk for Schive at han bruker forstavelsen u- på en utradisjonell måte, og han har også en forkjærlighet for homonymer. I dette tilfellet får vi et løsningsord som er homonymt med en elv som starter på Hardangervidda.
  8. Bilskiltmannen

    Schive 213

    Skjønar eigentleg ikkje kvifor det står trøndsk i stikkordet. Løysingsordet inneheld ingen referanse til Trøndelag. Svaret inneber at mordaren har førebudd seg til å fjerna potensielle offer.
  9. Bilskiltmannen

    Schive 212

    Jeg tror første bokstav må være V. En musiker skal bidra til at klangen blir god.
  10. Bilskiltmannen

    Astrix

    "egne" betyr å sette agn på krok
  11. Bilskiltmannen

    211

    Dette ordet for ildsted har flere betydninger. Det brukes også bl. a. om roerutstyr og ledningsrør for kroppsvæske. Ildstedet er omtalt i Håvamål: Eld på .... og sol på eng gjer mannen fegen og fjåg.
  12. Ja, blindbokstaven er U. Svaret blir et norsk ord som er helt likt et engelsk ord med en annen betydning.
  13. Takk skal du ha, choro!
  14. Kan OS stå for operativsystem her? I så fall kan siste bokstav sies å være tastaturnabo til tredje bokstav i "slå", selv om de to bokstavene befinner seg i forskjellige rekker.
  15. Bilskiltmannen

    210

    Resten er et ord som betegner ytre, lys del av ved
  16. Bilskiltmannen

    208

    Første del av løsningsordet (3 bokstaver) er et verb som betyr å gjøre fet ved å gi mye god mat, siste del (2 bokstaver) er en tidsangivelse.
  17. Jeg har blindbokstavene F og A
  18. Siste blindbokstav bør være a, men dette stemmer ikke med kryssende by, som gir bokstaven y. Kommentarer?
  19. 2. og 3. blindbokstav: D og L. Intet dyr nevnt her. Første del (4 bokstaver) er et ord for å sette avkom til verden.
  20. Takk for det, Tor! Jeg slutter meg fullt og helt til ditt forslag.
  21. For meg var dette dagens nøtt. Jeg har et forslag som betyr diskusjoner om kunnskap om det våte element, men jeg synes dette er litt søkt. Har noen et bedre forslag?
  22. Etter min mening må bokstaven være A. Det passer både vannrett og loddrett. Siste del av svaret på "benådningsklar" er et ord som betyr "skikket", "berettiget" eller "verdig".
  23. Stikkordet skal vel være "stoff", eventuelt "vind"?
  24. Jo, hvis en treffer ballen litt feil med foten, slik at berøringspunktet blir over skoen.
×
×
  • Opprett ny...