Gå til innhold

chschive

Members
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Dager vunnet

    11

chschive vant dagen sist 28. desember 2023

chschive hadde mest likt innhold!

chschive sine prestasjoner

22

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kan løses her (det kan være små avvik mellom denne og den i Dagbladet): https://ukens.schivekryssord.no/
  2. Det er grunn til å være skeptisk til mitt løsningsord for skeptiker (venstre loddrette langord). Siste del av løsningsordet er ikke helt i samsvar med godt norsk språk. Norsk språkråd har en egen spalte med spørsmål og svar der de konkret ikke anbefaler min bruk av ordsammensetning.
  3. Du kan prøve deg her https://ukens.schivekryssord.no/. Du får bekreftelse med grønt blink dersom løsningsordet er korrekt. Ellers er NAOB (naob.no) en god ordbok for kryssordløsere.
  4. Dette er nok et meget gammel ord. Kjent bl.a. fra gammelnorsk i norske ordspråk, ref. Norske ordsprog, Ivar Aasen (utg. 1856). Finnes også i ordbøker på nett som https://alfa.norsk-ordbok.no
  5. Oversatt blir dette "har andre bokstav i lik femte bokstav i 11 vannrett/loddrett, fjerde bokstav lik tredje bokstav i 28 vannrett/loddrett osv." Løsningsordet finnes enkelt slik: 1) Skriv egnet for svin i søkefeltet på snl.no 2) Les artikkelen som kommer opp som første treff,
  6. chschive

    Schive 35

    Ordet ble brukt en del tidligere, men nok lite nå for tiden. Det er oppslagsord i Norsk riksmålsordbok og i Nyord i norsk 1945-75. Her er en lenke til sistnevnte artikkel: https://www.nb.no/items/90b662070387f0cf7db017ffec2df401?page=119&searchText=feriant
  7. Det skulle definitivt ha vært KNEKTE eller KNEKKET og ikke KNAKK som stikkord. Beklager feilen!
  8. I enkelte av oppgavene vil det være noen mindre justeringer for å tilpasse oppgaven til nettkryssordapplikasjonen. Oppgaven #32 konstruerte jeg i 2012 og den ble deretter presentert i 2020 i Magasinet og nå i Dagbladet i 2023. Ulike formater, kommunereformer, språkendringer, ulik støtte for pilretninger, feilkorreksjoner m.m. gjør at 2020-oppgavene og 2023-oppgavene av og til har noen små forskjeller.
  9. Finnes også på denne nettadressen: https://ukens.schivekryssord.no/
  10. Siste bokstav stemmer ikke med kildene selv om uttalen blir den samme..
  11. Feil stikkord i Tankespinn nr. 174. 3 opp fra bunn, 5 fra venstre. EN FOR MERKEL skal skiftes ut med EVIGHET. Beklager feilen!
  12. chschive

    NM-trimmen 5

    Kan avkrefte begge. Hvis du har funnet flere som endte sine dager i Konstaninopel, lover det godt. Disse bør da sjekkes på følgende måte siden man kan anta at de fleste egennavnene i "området" er såkalte utfyllingsord fra Kryssordhjelper i Ordnett, og der stikkordet er hentet fra lenken i Kryssordhjelper som har gitt treff. 1) Kan stikkordet finnes gjennom å søke på ordet i Kryssordhjelper (KH)? Legg inn f.eks. bokstav 2 og 4. Får du treff på første side i KH øker sannsynligheten for at dette ordet er rett. 2) Krysser ordet en musikal som kan finnes på samme måte som vist i 1)?
  13. chschive

    NM-trimmen 5

    Medregnet 15 så er det 5 egennavn midt venstre som alle har SNL som kilde. 23, 28 og 31 er fra bøker i Ordnett. Alle stikkordene er hentet fra forklaringer/beskrivelser i kildene så man kan søke seg frem til løsningene med kjente teknikker som bl.a. er beskrevet her: https://wiki.schivekryssord.no/kryssord/doku.php?id=kryssord:kryssordskole_1#sok_i_leksikon
  14. chschive

    NM-trimmen 5

    Dette et vrient område i Teiglands siste NM-trimmen der bl.a. 18 ikke er så enkel å finne. Det betyr at det ene ordet du fant på 18 ikke er fasit.
  15. chschive

    Schive 159

    Her har jeg gjort feil!. FUGL er det. men noen vadefugl er det ikke.
×
×
  • Opprett ny...