Gå til innhold

491 - kaviar


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Gerd

Helt ukjent begrep for meg.

Jeg trodde man laget kaviar av torskerogn eller stør-rogn (den fine typen).

Det er visst en fisk som heter sterlett, og når jeg søker etter etter så er dette en stør.

Og i teorien kan man vel lage kaviar av all slags fiskerogn - lange, brosme, røye osv. iflg Heide-Steens oppramsing i Ubåtkapteinen.

Lenke til kommentar
https://forum.kryssord.no/topic/7820-491-kaviar/#findComment-30914
Del på andre sider

Gjest dånnes

Dette er den fisken som gir den fineste kaviar.

 

sterlett, småstør, Acipenser ruthenus, benfiskart i størfamilien. Den kan bli opptil 1,2 m lang og veie 16 kg. Skilles fra vanlig stør på den lange, spisse og smale snuten, og ved flere benplater på kroppssidene. Hovedføden er insektlarver i vann, f.eks. knott. Sterletten er stasjonær i elver i Øst-Europa, det tidligere Sovjetunionen og Sibir. Tallrikeste størart; viktig matfisk. Rognen brukes til kaviar og regnes som den fineste og dyreste.

 

Så var det onsdag igjen:-)

Lenke til kommentar
https://forum.kryssord.no/topic/7820-491-kaviar/#findComment-30919
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...