ssaltve Skrevet 1. april 2017 Skrevet 1. april 2017 Første bokstav i forsteke, som i kryssordleksikonet ser ut til å bli ettersteke, øverste linje,6 inn fra høyre. ({$editedMessage} 01.04.17 16:06)
famor Skrevet 1. april 2017 Skrevet 1. april 2017 Synonymet er også tilberede, så da så..... Hansen er på ferde igjen....
odnyst Skrevet 2. april 2017 Skrevet 2. april 2017 I ordnett sier både Norsk Ordbok og NRO forhåndssteke, mens Bokmålsordboka sier ettersteke. Kan nok bety begge deler, teknikken er uansett å gi brødet en kort oppvarming med overvarme.
jakest Skrevet 2. april 2017 Skrevet 2. april 2017 - skrev (På 1.4.2017 den 14.06): Første bokstav i forsteke, som i kryssordleksikonet ser ut til å bli ettersteke, øverste linje,6 inn fra høyre. ({$editedMessage} 01.04.17 16:06) ...om denne bakemetoden og forstekingen, sier leksikonet bla "...bakemetode som tidligere ble brukt ved steking av såkalt alminnelig brød (50 % rug/50 % hvete). Når brødet var ferdig rasket (hevet), ble det snittet med 5%u20136 snitt i overflaten og skjøvet på lange trefjeler, grisler eller skyvestaker, over sterk varme til det ble dannet en hinne på overflaten. Deretter ble brødet tatt ut og snudd, gitt 3 snitt i bunnen og skjøvet inn på nytt..... ({$editedMessage} 02.04.17 20:40)
jakest Skrevet 2. april 2017 Skrevet 2. april 2017 odnyst: snl, naturligvis - se https://snl.no/grisling
odnyst Skrevet 2. april 2017 Skrevet 2. april 2017 OK. Det bekrefter at Hansens stikkord, "forsteke" er riktig.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå