elindblo Skrevet 26. juni 2010 Del Skrevet 26. juni 2010 Loddrett, linje 15 nedenfra: Jeg mener dette blir damprist uten at jeg har særlig belegg for dette. Min kunnskap om dampmaskiner er begrenset i så måte. Kanskje er jeg helt på jordet... Lenke til kommentar https://forum.kryssord.no/topic/14452-l%C3%B8rdag-551-kjeletilbeh%C3%B8r/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
agranr Skrevet 26. juni 2010 Del Skrevet 26. juni 2010 Har det samme her, så om du er på jordet så er vi to. Lenke til kommentar https://forum.kryssord.no/topic/14452-l%C3%B8rdag-551-kjeletilbeh%C3%B8r/#findComment-61777 Del på andre sider Flere delingsvalg…
elindblo Skrevet 26. juni 2010 Forfatter Del Skrevet 26. juni 2010 Jeg har sjekket litt i Store Norske. Det dreier seg om selve dampkjelen. Det er ulike typer dampkjeler, og det er ulike typer rister i de forskjellige kjelene. Jeg fant ikke damprist her, men jeg antar at noen av ristene har med dampen å gjøre. Artikkelen er nokså lang, men jeg skal lese den i detalj litt senere og kommer sterkere tilbake om jeg er blitt noe klokere av dette. Lenke til kommentar https://forum.kryssord.no/topic/14452-l%C3%B8rdag-551-kjeletilbeh%C3%B8r/#findComment-61778 Del på andre sider Flere delingsvalg…
agranr Skrevet 26. juni 2010 Del Skrevet 26. juni 2010 Damprist benyttes f eks for å dampe grønnsaker som ikke skal kokes (hvis jeg husker rett fra skolekjøkkenet...) Lenke til kommentar https://forum.kryssord.no/topic/14452-l%C3%B8rdag-551-kjeletilbeh%C3%B8r/#findComment-61780 Del på andre sider Flere delingsvalg…
elindblo Skrevet 26. juni 2010 Forfatter Del Skrevet 26. juni 2010 Du har antakelig rett. Nå har jeg lest meg grønn i Store Norske om dampkjeler uten å bli særlig klokere, fordi i store dampkjeler plasseres fast brennstoff oppå ristene har jeg forstått. Og det verste er at jeg selv bruker en slik rist som du nevner når jeg dampkoker visse grønnsaker.. Men jeg finner ikke ordet damprist noe sted. Selv om jeg ikke tror på julenissen, tror jeg på Hansen og satser dermed på damprist inntil det måtte komme bedre forslag. ({$editedMessage} 26.06.10 17:18) Lenke til kommentar https://forum.kryssord.no/topic/14452-l%C3%B8rdag-551-kjeletilbeh%C3%B8r/#findComment-61781 Del på andre sider Flere delingsvalg…
amanda Skrevet 26. juni 2010 Del Skrevet 26. juni 2010 Har ikke bedre forslag, damprist er et helt kurant kjøkkenredskap. Jeg har et gammelt et på hytten, det er fleksibelt og kan brukes i forskjellige kjeler. (Selv om vi som har hytte som hankjønnsord sier panne, ikke kjele. Hos oss sier vi kjele kun om type kaffekjelen, og til den er damprist ikke aktuelt.) ({$editedMessage} 26.06.10 17:51) Lenke til kommentar https://forum.kryssord.no/topic/14452-l%C3%B8rdag-551-kjeletilbeh%C3%B8r/#findComment-61784 Del på andre sider Flere delingsvalg…
valdris Skrevet 26. juni 2010 Del Skrevet 26. juni 2010 Damprist er muligens ikke et eget ord, men man finner slike rister også i fiskekjeler f.eks. Man får også kjøpt slike rister i de fleste forretninger som fører kjøkken-utstyr. Personlig har jeg en både hjemme og på hytta. Lenke til kommentar https://forum.kryssord.no/topic/14452-l%C3%B8rdag-551-kjeletilbeh%C3%B8r/#findComment-61790 Del på andre sider Flere delingsvalg…
karg Skrevet 26. juni 2010 Del Skrevet 26. juni 2010 Jeg bruker min nesten hver dag jeg. Selv om jeg lærte av mor at hun kalte det bare en rist. Men jeg bruker den for å dampe grønnsakene. ganske enkelt for at da slipper en å bruke masse vann slik at næringstoffene forsvinner vekk fra grønnsakene. Så jeg går for damprist; sånn er det med den saken. Man må stole på sine mødre. Ha det godt alle sammen og god sommer. Lenke til kommentar https://forum.kryssord.no/topic/14452-l%C3%B8rdag-551-kjeletilbeh%C3%B8r/#findComment-61802 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå